Thorild Marie Instebø-tekstildesign

Tekstildesigner Thorild Marie Instebø

thorild

Jeg er født i 1960 i Bergen. Bodd i Horten siden 1979. Søm og lek med tekstiler har vært min lidenskap gjennom hele livet. Det jeg kan om søm er i hovedsak selvlært, gjennom mange år med søm av klær.

I 1995 ble det lappeteknikk som ble min store hobby, og fikk mulighet til å gå på flere kurs med Ruth McDowell fra USA. Og i tillegg flere kurs i quilteteknikker både i inn- og utland, bl.a. Frihånds brodering med symaskin av Alison Holt i England, International Quiltfestival i Birmingham 2016, og kurs med Art-quilter Cynthia McNair fra Canada.
I perioden 1996 til 2003 arbeidet jeg ved AKD Quilteteknikk, hvor jeg drev med maskinquilting med Longarm maskin. I 2003 deltok jeg med veggteppet ” Falling leaves”  på konkurransen «World Quilt Competition» i USA og vant 2. pris.

Jeg designer egne mønstre og holder egne kurs, og har helt siden 1996 holdt kurs og foredrag for quiltelag, husflidslag og quiltebutikker. Jeg har et stort og bredt utvalg av tekstilprodukter basert på lappeteknikk, quilting og frihåndsbrodering med maskin. I hele mitt “sy-liv” ved symaskinen har jeg likt å eksperimentere med stoff og tråd.

TEKSTILBILDER

Lenge har drømmen min vært å lage tekstilbilder.  I fjor begynte jeg dette arbeidet og jeg hadde min første separatutstilling med tekstilbilder.
Naturen er jeg veldig fasinert av. Formene, fargene, lyset, skyggene -spesielt på trær og blomster- har jeg gjenskapt på min måte – med stoff og tråd. Teknikken jeg bruker er frihåndsbrodering på vanlig symaskin, dvs. jeg senker transportøren på symaskinen for å bevege bildet fritt, sting for sting.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på!