SEPTEMBER I GALLERIET 2019

KARI ELISABETH HAUG

 

SEPARATUTSTILLING MED KARI ELISABETH HAUG

I september er hovedgalleriet i Galleri Verftsporten fylt med Vestfoldkunstner Kari Elisabeth Haug sitt arbeid. Haug fikk sitt internasjonale gjennombrudd etter at hun debuterte med separatutstilling i Drammens Teater i 2008. En agent fra Saatchi Gallery, London, fanget opp en artikkel i Drammens Tidende, og hun ble invitert videre til Biennalen i Firenze 2009.Siden den gang er hennes kunst vist over store deler av verden, Kina, USA og Europa.

I 2013 holdt hun soloutstillingen «En hyllest til Edvard Munch» i Roma. Hun har stilt ut i Musee du Louvre og Eiffeltårnet i Paris, Uffizi Museum i Firenze, Museum for moderne kunst, MEAM, i Barcelona og vært omtalt og på forsiden av utallige internasjonale kunstmagasiner. Hun har mottatt internasjonale utmerkelser, blant annet Premio Grande Maestro, Art and Science Award og Oscar dell`Arte i Italia.

De tre siste årene er hun blitt invitert til utstillingen «Woman`s Essence» i Paris, Roma og Madrid, med fokus på kvinnelige kunstnere. Her ble hun valgt som «Collector`s Choice» og mottok «Woman Art Award. Dette resulterte i en soloutstilling i forbindelse med den 58. Biennalen i Venezia, La Biennale di Venezia2019.

Haug er bosatt i Sande i Vestfold.Oppvekst på gård og tilknytning til havet og naturelementene har påvirket henne. Utdannelse og livserfaring har ført til interessen for de eksistensielle spørsmålene. Derfor blir det ikke viktig å male det man ser, men heller male følelsen og erkjennelsen av det man ikke ser.

Gjennom sine studier og lidenskap for litteratur og musikk har hun utviklet sin egen kreativitet og nektet å akseptere grenser som er bestemt av det etablerte representert av forskjellig stiler og formelle teknikker. Hun stoler på sin egen fantasi og bruker penselen til å utforske maleriets overflate og rom, hun knytter det hele sammen i en sfære av følelser og erfaring.

Hun morer seg ved å finne former og farger som gir opphav til en utsøkt og briljant komposisjon som om dette er styrt av en mystisk og rytmisk kraft. Paola Trevisan, kurator, Italiasier om henne: «Haugs arbeider er ekspresjonistiske. Hun har fokus på menneskets psyke og hvordan det lever i et komplisert, moderne samfunn. De eksistensielle spørsmålene står sentralt, og hun bruker streken som livsnerve og urkraft. Hun er kjent for å arbeide med temaer bl.a. inspirert av litteratur og musikk.»

I følge «Italia in Arte» er hennes særpregmed på å fornye samtidskunsten.

I 2018 viste hun utstillingen «Kvinner i kunsten» og «Det første møte» i Romaog flere museer i Norge. Hun hentet inspirasjon fra bl.a. Sigrid Undsets roman «Jenny».

I 2019 arbeidet hun med temaet «Du er Du på jordens HJERTE», denne gangen lar hun seg inspirere av Tarjei Vesaas roman «Fuglane» og verker av komponisten Arne Norheim. Sammen med verkene holder hun også foredrag om temaet. Et italiensk forlag er interessert i utgivelse av dette.

I sitt kunstneriske uttrykk har Haug bl.a. hentet inspirasjon fra Edvard Munch, Picasso og amerikanske ekspresjonister som Willem de Kooning, Jackson Pollock og Cy Twombly. Den italienske kuratoren Dott Salvatore Russo sier; Kari Elisabeth Haug beskriver de ulike tilstander i den menneskelige sjel gjennom et uformelt billedspråk. Gjennom sin visuelle symbolikk vil hennes kunst komme til å få stor betydning.

 Utstillingen står hele september. 

Du kan lese mer om HAUG på hennes eget nettsted:

 

UTSTILLINGER 2019

I Januar er galleriet stengt.

FEBRUAR - LISE BERGENE, maleri

MARS - BENTE KYSTAD SYR, maleri

APRIL - ARILD MIKKELSEN, maleri

MAI - TOVE S. HOLMØY

JUNI OG JULI - NINA HANSEN, maleri

AUGUST  - HÅKON RØISLAND, foto

SEPTEMBER -KARI ELISABETH HAUG, maleri

OKTOBER - KJERSTI RAHBEK HVAMB

, maleri

NOVEMBER OG DESEMBER - GALLERIETS FASTE UTØVERE

Tidligere utstillinger

Februar: Hanne Sorteberg, malerier
Mars: Heidi Jacobsen Kluge- malerier, Janet Sandø-Healey- malerier og Ingeborg Strøm- foto.
April: Astrid Helene Walle
Mai: Vappu Larsen
Juni-Juli: Marianne Rudi Næss
August: Michael Grzaba
September: Tone Gleditsch Stabell
Oktober: Frøydis Myhre
November & Desember: Heidi Jacobsen Kluge og Janet Sandø-Healey