Ida Kloster-Jensen

 Det gleder Ida å føle at hun har hele fargepaletten i sin hule hånd og at hun føler kreativ frihet. Ida synes at det er noe fint med det som ikke er helt perfekt, men som er håndlaget og litt kunstnerisk og bohemsk. Hun liker å arbeide med naturmaterialer, den sarte silken og den fine merino ulla. Samtidig tilføres det mye energi i filteprosessen og sluttproduktet får sin egen utforming.

Ida liker at prosjektene sine vokser frem. Enten det er ull og silke eller lag på lag med maling. Hun starter ofte med en stemning eller en historie, gjør kanskje noen skisser, lar seg inspirere av natur, form, symboler og farger rundt seg. Ida lar seg inspirere av overflatestrukturer og teksturer. Sammen med form og farge vokser det frem et uttrykk.

Ida lar den kreative prosessen bearbeide tema, tanker og følelser. Ofte vokser det frem en historie. Hennes opplevelse er at fra det indre landskapet vokser frem temaer som etterhvert er allmenne. Hun sier; «Er det noe i meg som møter et annet menneske skaper vi en flott forbindelse.»

Ida har og lagt til rette for mange felles filteprosjekter. Det har ofte vært rundt en Mandala eller en fane av noe slag. «Å skape noe sammen med andre gir meg inspirasjon og glede.» sier Ida.

Noe av Idas arbeid