Om galleriet

Galleri Verftsporten har neste år sin 10 års jubileum. I alle disse årene har det vært et møtepunkt mellom galleriets faste utøvere og eksterne kunstnere som har blitt utvalgt til å fylle hovedgalleriet for en periode på en måned. 

På denne måten skjer det en stadig fornying av galleriets tilbud til sitt publikum. Møtepunktet mellom de faste og de inviterte kunstnere skaper dialog, inspirasjon og vekst for alle.

Galleriet er en non profitt foretak hvor utøverne på huset holder driften i gang ved siden av sin kunstneriske virksomhet.

Galleriet er åpent for publikum på søndager, kl. 12-15, men det er også mulig å avtale besøk på ukedagene.

MÅNEDENS UTSTILLER I OKTOBER 2020

THOMAS WILHELMSEN

Vestfold bilder

«Utstillingen viser blant annet bilder fra
Horten min sommer by.
Jeg lærte å svømme på Vollane.
Dit var det langt å gå på asfalt som var så varm,
at den ikke tålte nakne bein.
Det var tivoli i parken
og kveldene ble altfor korte.
Vi spiste makrell og kald rabarbrasuppe
ute på lemmen.
Onkel kom fra jobben på Verftet
med sykkel til samme tid hver dag.

Jeg har etter-sjekket at den blodrøde fargen i portrommet,
at den fortsatt skifter mellom sol og regn.
Skogen langs kanalen ser lik ut etter 60 år,
og svabergene og øyene har fortsatt samme form.
Velkommen til mine Vestfold-minner.»

Slik beskriver Wilhelmsen selv sin utstilling i Galleri Verftsporten, Vestfold bilder, som åpner førstkommende søndag. Han tilbragte alle sine barndoms somre i Horten. Utstillingen er viet Vestfold. Selv om barndomsminnene er utgangspunktet så har Thomas gjenbesøket byen flere ganger det siste året, tråkket i sine barndomsstier og observert fargene og formene som lå i minnene og sammenlignet de med nye observasjoner. I sine malerier viser han sin råe og dristige fargesans og stødige komposisjoner.

Med i utstillingen er også verket «Pøl» som nettopp i disse dager har fått fin omtale i bladet KUNSTs artikkel om NFUKs digitale Biennalen 2020. NFUKs jury sa følgende om dette verket: «Thomas Wilhelmsens «Pøl» viser en sikker komposisjon, og flott fargebruk med en gjennomført evne til forenklinger.»

Kunstneren arbeider også med blyant/tusj, trykk og akryl på lerret. Wilhelmsen har også illustrert i avis, tidsskrift og bøker. Han er visuell designer, grafiker og maler. Han har mesterbrev i grafisk trykk og er utdannet ved Statens kunst og håndverkskole og Den Grafiske Høyskole København. Han har dessuten undervist mange år i visuell kommunikasjon ved USN og Kunsthøgskolen i Oslo. Mange utstillinger har det blitt opp gjennom årene, både juryerte, kollektive og separatutstillinger.

Thomas Wilhelmsen var en sterk bidragsyter til at NFUK, Norsk forening for uavhengige kunstnere ble dannet tilbake i 1991 i Moss. Gjennom alle disse årene har han bidratt med sin visuelle kompetanse og veilederkompetanse for alle sine kolleger i NFUK. Han er svært opptatt av å bryte ned formalkrav ved utstilling av visuell kunst i Norge.

Galleriet gleder seg til å presentere hans bilder.

Tidligere utstillinger

Her kan du se noen av våre tidligere utstillere i galleriet.

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på.