Thorild Marie Instebø

Thorild er født i 1960 i Bergen og har bodd i Horten siden 1979. Søm og lek med tekstiler har vært hennes lidenskap gjennom hele livet. Det hun kan om søm er i hovedsak selvlært, gjennom mange år med søm av klær.

I 1995 ble det lappeteknikk som ble Thorilds store hobby, og hun fikk mulighet til å gå på flere kurs med Ruth McDowell fra USA. Og i tillegg flere kurs i quilteteknikker både i inn- og utland, bl.a. Frihånds brodering med symaskin av Alison Holt i England, International Quiltfestival i Birmingham 2016, og kurs med Art-quilter Cynthia McNair fra Canada.
I perioden 1996 til 2003 arbeidet Thorild ved AKD Quilteteknikk, hvor hun drev med maskinquilting med Longarm maskin. I 2003 deltok hun med veggteppet ” Falling leaves”  på konkurransen «World Quilt Competition» i USA og vant 2. pris.

Thorild designer egne mønstre og holder egne kurs, og har helt siden 1996 holdt kurs og foredrag for quiltelag, husflidslag og quiltebutikker. Hun har et stort og bredt utvalg av tekstilprodukter basert på lappeteknikk, quilting og frihåndsbrodering med maskin. I hele sitt “sy-liv” ved symaskinen har hun likt å eksperimentere med stoff og tråd.

TEKSTILBILDER

Lenge har drømmen  til Thorild vært å lage tekstilbilder. I november 2017 hadde hun sin første separatutstilling med tekstilbilder. September 2019 hadde hun utstilling i Dalype Galleri, Sagene, Oslo. November og Desember 2019 hadde hun utstilling sammen med Ingeborg Strøm i Galleri Verftsporten.
Naturen er Thorild veldig fasinert av. Formene, fargene, lyset, skyggene -spesielt på trær og blomster- har hun gjenskapt på sin måte – med stoff og tråd. Teknikken hun bruker er frihåndsbrodering på vanlig symaskin, dvs. Hun senker transportøren på symaskinen for å bevege bildet fritt, sting for sting.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på!    Tlf : 90041337   Email : thorildmi@gmail.com